söndag 13 juli 2008

Veterinär

Flickorna ringde mig när de var i stallet och sa till mig att komma direkt då den nya hästen var skadad. Så det var bara att slänga sig i bilen och dit. Hon har tydligen fastant i tråden och fått ett riktigt djupt och fult sår på ena bakbenet. Så det var till att agera veterinär...tvätta bort allt blod och sårvätska..mm..mysigt..sen när det var rent så såg man att det var djupt, men tyvärr så ligger såret vid en led så att sy är ingen bra idé. Fram med bomull och bandage. och sen skaffa fram spruta, kanyl och pencillin och ge henne. Det är nog veterinär jag skulle blivit egentligen..:-) Inatt får hon stå inne i stallet med en annan häst och imorgon kommer hon nog att vara rejält svullen så det blir till att ta fram promenadskorna och ut och gå så svullnaden lägger sig..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj ... klart impad! .... men får en lekman (jaja kvinna då) utöva det yrket utan leg?
Fast ... hästen får säkert bästa tänkvärda vård ....

Man_Skåne

Nina sa...

Utöva och utöva..jag vårdar bara min häst- Jag gör inte mer än vad veterinären hade sagt åt mig att göra..men blir det inte helt bra så kommer jag självklart att ta hästen till veterinär!

Anonym sa...

imponerande.. men om man i all välmening gör ngt fel eller inte gör ngt som borde ha gjorts så kan man ju göra det omöjligt för veterinären att laga det hela sen, med risken att det inte går att fixa alls.

förstår inte riktigt hur du vågar utan att ens tillfråga vet på telefon först..

Anonym sa...

Tycker det är självklart att du gör det du måste för hästen, tycker faktiskt alla som skaffar djur (hund,katt osv) ska lära sig lägga riktiga bandage och beroende på var man bor oxa kära sig akut sy sitt djur innan man åker till veterinaär, här uppe i norra sverige har vi ibland 23 mil till närmaste jour veterinär och då måste man ha viss kunskap även som "vanlig" människa annars förlorar man sitt djur. Tycker du bara gjorde ditt jobb, låt ingen annan påstå annat. Lycka till. kram